ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

2015-03-04 12:44

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

NEOI ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην Ουκρανία συμβαίνει ένας θρησκευτικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας. Υπάρχει μια δραστήρια εμφύτευση του καθολικισμού. Η ορθόδοξη εκκλησία τραυματίζεται.Ορθόδοξοι ιερείς αναζητούν μέσα και τρόπους για να μετακινηθούν με τις οικογένειές τους από τη Δυτική Ουκρανία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτά μεταφέρει η ακτιβίστρια του Κιέβου συντονίστρια της ένωσης «Mητέρες της Ουκρανίας » Galina Zaporozhtseva, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Sumy.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….1

Την 1η Μαρτίου όπως καταγγέλει που ήταν η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην είσοδο του καθεδρικού της Μεταμορφώσεως στο Σούμι 20 μασκοφόροι που ήταν καμουφλαρισμένοι με μαντήλια που είχαν το logo του «Δεξιού Τομέα » πραγματοποίησαν μια νέα πρόκληση.Μαζί τους ήταν ο Vladimir Ganzin του «Svoboda» ο οποίος και χτύπησε τον φύλακα του ναού.Έπειτα μπλόκαραν την είσοδο του ναού και απείλησαν να σκοτώσουν τον επίσκοπο,τους κληρικούς και τους πιστούς.Επιτέθηκαν στον επίσκοπο.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….2

Όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κάποιοι από αυτούς ήταν σίγουρα υπό την επίρεια ναρκωτικών. Οι ορθόδοξοι πιστοί υπερασπίστηκαν τον επίσκοπό τους και απώθησαν τους επιτιθέμενους.

Εδώ και 2 εβδομάδες οι εθνικιστές ουκρανοί βεβήλωσαν ορθόδοξες εκκλησίες στις περιοχές Volhynie και Rivne: έσπασαν την πόρτα του Καθεδρικού της Αναστάσεως στην πόλη Kovel. Έσπασαν τα τζάμια από τα παράθυρα και κατέστρεψαν την περίφραξη του ναού του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου. Προηγουμένως στην περιοχή του Rivne βναδάλισαν 8 εκκλησίες ενώ πυρπόλησαν 2 ναούς στο Κιέβο. Τα Χριστούγεννα έκαψαν εκκλησία στο Lviv.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….3

Τη νύχτα της 27ης Γενάρης 2015 πυρπολήθηκε εκκλησία του πατριαρχείου Μόσχας στο Κιέβο. Ένας μεγάλος αριθμός ναών καταστράφηκαν από την ATO στο Ντονμπάς.Υπέστησαν ζημιές από πυραύλους «Grad». Δέκα ναοί στην επισκοπή του Donetsk κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών έγιναν ερείπια. Περισσότερα από 70 πιστοί τραυματίστηκαν σε αυτά τα χτυπήματα……

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια σταυροφορία κατά της Ορθοδοξίας….θα επιτεθούν όχι μόνο στους ιερείς αλλά και στις γυναίκες τουςκαι τα παιδιά τους……ορισμένοι ιερείς θέλουν να μετακινηθούν σε πιο ασφαλείς περιοχές αλλά δεν μπορούν να φύγουν αν δεν τους το επιτρέψει το πατριαρχείο…..

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….4

Τα ΜΜΕ δεν το φέρνουν στο φως αλλά στην Ουκρανία συμβαίνει ένας θρησκευτικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας που προσβλέπει στη διαίρεση της χώρας» συμπεραίνει η Zaporozhtseva.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ….5

«Ακόμη και κατά την διάρκεια των πιο φοβερών πολέμων οι τόποι λατρείας γενικά παρέμεναν άθικτοι…» σχολίασε ο επιτετραμένος για υποθέσεις βανδαλισμού του συνοδικού τομέα Εκκλησία και Κοινωνία του Πατριαρχείου Μόσχας π.Vsevolod. (sputnikbig.ru 2/3/15)

6 ορθόδοξοι ιερείς σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς των πόλεων του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς.Το ψευδεπίγραφο σχισματικό ορθόδοξο πατριαρχείο του Κιέβου με επικεφαλής τον Φιλάρετο και η ουνίτικη ελληνοκαθολική εκκλησία που υπάγεται στο Βατικανό πρωτοστάτησαν στα γεγονότα της Μαιντάν.Στη συνέχεια ο Φιλάρετος έκανε εκκλήσεις στην ουκρανική νεολαία να παέι στο μέτωπο να πολεμήσει τους ρωσογενείς.Οι ναοί οι ιερείς και οι πιστοί δικαιοδοσίας πατριαρχείου Μόσχας σφαγιάστηκαν κατά χιλιάδες στο Ντονμπάς.

dimpenews