Δίκη Παπακωνσταντίνου

2015-03-03 17:33

Ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι περί τα τέλη του 2010 τον κάλεσε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου και του παρέδωσε έντυπο με 10 ονόματα, χωρίς άλλη ένδειξη. «Μου ζήτησε να κάνω έρευνα ως προς το φορολογικό προφίλ τους. Το μόνο που μου είπε ήταν ότι πρόκειται για πρόσωπα που έχουν λεφτά στο εξωτερικό, τίποτε σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ», είπε ο Ι. Καπελέρης – υπενθυμίζεται ότι είχε αρχικά κατηγορηθεί κι ο ίδιος για την υπόθεση, αλλά απαλλάχθηκε αμετάκλητα με απόφαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

«Τα αντέγραψα σε δικό μου έντυπο με τα διακριτικά του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έφτιαξα έναν φάκελο με βάση και τις φορολογικές δηλώσεις των προσώπων αυτών των δύο-τριών τελευταίων ετών, και του τον παρέδωσα. Θυμάμαι ότι τα ποσά ήταν δυσανάλογα με τις δηλώσεις. Μόνο το όνομα της κυρίας Φιξ έχω συγκρατήσει» τόνισε ο μάρτυς.

«Δεν ξανασυζητήσαμε το θέμα, ύστερα και από μια σχετική σύσκεψη. Θεώρησα ότι αυτά τα στοιχεία δόθηκαν εν συνέχεια στον διάδοχό μου στο ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Ήταν μεγάλος ο φόρτος εργασίας εκείνη την περίοδο, με τα θέματα της τρόικας…».

«Δεν εισέπραξα πάντως ότι ήθελε να ξεχαστεί το θέμα από τον υπουργό» απάντησε ύστερα από ερώτηση του προέδρου.