Θα διαψευστούν όσοι περιμένουν τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο

2015-02-28 17:39

"Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης... Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.


Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι" , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και επεσήμανε ότι «μπροστά μας υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες», αναφερόμενος τόσο στις ενέργειες που καλείται να προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όσο και στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της για το ελληνικό χρέος.

 Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του στην παρελθούσα κυβέρνηση, τονίζοντας πως «μας είχαν στήσει “παγίδα” με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία», ενώ διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «θα διαψευστούν όσοι περιμένουν τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο». 

Οι κατηγορίες Τσίπρα προς Σαμαρά και προς Ισπανία και Πορτογαλία

Για τις αλήθειες για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η πρώτη μετά τις εκλογές.

''Η κυβέρνηση Σαμαρά και οι ξένες συντηρητικές δυνάμεις είχαν ναρκοθετήσει κάθε μας βήμα για να μας ρίξουν στα βράχια. Είχαμε ελάχιστα χρονικά περιθώρια γιατί ήθελαν να μας προκαλέσουν χρηματοδοτική ασφυξία'' τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την κόντρα στο κόμμα της Μέρκελ για τις υποχωρήσεις προς την Ελλάδα δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε όμως οι αναφορές του σε γεωπολιτικές ανησυχίες από αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.

Ο Α. Τσίπρας αφού στάθηκε στον υπεύθυνο ρόλο από Η.Π.Α Κίνα και Γαλλία μετά επιτέθηκε στις ηγεσίες της Ισπανίας και Πορτογαλίας κατηγορώντας τις μάλιστα πως έσπρωχναν την διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού.

Επίθεση προς τα Αριστερά

Χωρίς να αναφέρει τη λέξη ΚΚΕ ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση προς τα κόμματα με αριστερό πρόσημο.

Ήταν πολύ χαρακτηριστική η ατάκα για ''επαναστατική αφέλεια'' και πως είναι κωμικό να λένε πως συνεχίζουμε μία από τα ίδια.

''Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο πειθαρχημένος''

Το κόμμα δεν πρέπει να γίνει μηχανισμός νομής της εξουσίας δήλωσε ο Α. Τσίπρας που πρόσθεσε με νόημα:

''Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο πειθαρχημένος, αλλά να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, να την τραβάει από το μανίκι''.

Πηγή: newsit