Ισόβια στον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

2015-02-28 17:48

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε τον ηγέτη του μεγαλύτερου φυτώριου ισλαμιστών δολοφόνων, της αποκαλούμενης Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί σε ισόβια κάθειρξη σήμερα, ενώ επέβαλε την θανατική ποινή σε άλλα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της καταστολής από τις αρχές των τζιχαντιστών στην χώρα. 

Ο Μπαντί είναι μεταξύ των 14 στελεχών της οργάνωσης που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, μαζί με τον αναπληρωτή ηγέτη Χάιρατ ελ Σάτερ και το ηγετικό στέλεχος Μοχάμεντ αλ Μπελτάγκι.

Τέσσερα χαμηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καταδικάστηκαν σε θάνατο σήμερα για την κατηγορία της υποκίνησης σε βία που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία πολλών ανθρώπων που διαδήλωναν έξω από τα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την 30η Ιουνίου του 2013, πριν από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

Δύο εκ των καταδικασθέντων σε θάνατο και 3 από τα στελέχη που τους επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης δικάστηκαν ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση και πολλοί εξ αυτών εκτίουν ήδη βαριές ποινές κάθειρξης για άλλες κατηγορίες.

Ο Μπάντι έχει ήδη καταδικαστεί επανειλημμένως σε ισόβια κάθειρξη και ήταν μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μια μαζική δίκη που προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έχει χαρακτηρίσει Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.