Μεγάλη επιχείρηση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων στο Τικρίτ για την εκδίωξη των τζιχαντιστών

2015-03-02 15:17
Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των τζιχαντιστών μέσα και γύρω από το Τικρίτ, προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βόρεια της Βαγδάτης, όπου ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας, με την υποστήριξη αεροπορικών μέσων και σιιτών πολιτοφυλάκων, πραγματοποιούν επιχείρηση για να ανακτήσουν την πόλη Τικρίτ και προωθούνται από τρεις κατευθύνσεις προς Τικρίτ, Αντ-Νταούρ (νότια) και Αλ-Άλαμ (βόρεια)» δήλωσε συνταγματάρχης του ιρακινού στρατού.

Οι ιρακινές δυνάμεις βάλλουν εναντίον προπυργίων της εξτρεμιστικής οργάνωσης, αρχίζοντας μια εκστρατεία στόχος της οποίας είναι η εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη σουνιτική επαρχία Σαλαχουντίν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία, από τότε που οι ριζοσπάστες σουνίτες ισλαμιστές κατέλαβαν το Τικρίτ τον Ιούνιο, προελαύνοντας ταχύτατα στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, όπου επιβάλλουν τον δικό τους νόμο και εντείνουν τις ωμότητες, όπως και στις περιοχές που ελέγχουν στη γειτονική Συρία.