Ο Πούτιν μείωσε και τον μισθό του

2015-03-06 18:49

Προεδρικό διάταγμα με «ψαλίδι» 10% στους μισθούς των κρατικών αξιωματούχων, ανάμεσα τους ο πρόεδρος και το πρωθυπουργός της Ρωσίας, υπέγραψε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 
Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε αρκετά διατάγματα για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% για την περίοδο μεταξύ 1 Μαρτίου και της 31ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Η μείωση ισχύει επίσης και για τα μηνιαία και τριμηνιαία μπόνους,  όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.
 
Τα διατάγματα για αυτή την περίοδο μειώνουν επίσης τους μισθούς του γενικού εισαγγελέα, του επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, των αξιωματούχων της προεδρική και κυβερνητικής διοίκησης και των δημοσίων υπαλλήλων της διοίκησης του Ελεγκτικού Επιμελητηρίου κατά 10%, τόνισε το Κρεμλίνο. Τα διατάγματα άρχισαν να ισχύουν από την ημέρα υπογράφηκαν.
 
Να σημειωθεί ότι βουλευτές και γερουσιαστές της ρωσικής Βουλής έχουν ζητήσει περικοπή των μισθών τους κατά 10% προκειμένου να συμβάλλουν στον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.