Ρωσικά ΜΜΕ για την Κύπρο

2015-03-07 20:05

Η Ρωσία βρήκε έναν νέο σύμμαχο στη Μεσόγειο λόγω Ορθοδοξίας" αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ που εκφράζουν την άποψη της Μόσχας και τονίζουν το γεγονός ότι επιτέλους ο ρωσικός Στόλος βρήκε τη βάση ελλιμενισμού που χρειάζονταν για τις περιπολίες του στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της Α. Μεσογείου.

 
Πλήρης ικανοποίηση στη Μόσχα για τη σθεναρή στάση της Κύπρου μετά τις αμερικανικές πιέσεις λόγω της υπογραφής των συμφωνιών μεταξυ του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Κύπριου ομόλογού του Ν.Αναστασιάδη.
 
Στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι ο δεσμός μεταξύ των δύο συμμάχων στηρίζεται στην κοινή θρησκεία και δόγμα, και όχι σε ευκαιριακή σύγκλιση λόγω...ανάγκης όπως έγινε με την Τουρκία την οποία η Μόσχα δεν εμπιστεύεται καθόλου.
 
Διακαής πόθος των Ρώσων είναι η σύναψη συμμαχιών με τα δύο ορθόδοξα ελληνικά κράτη. Μεγάλη τους επιθυμία να ακολουθήσει η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει κάποια πρώτα ανοίγματα, και η Ρωσία είναι διαθέσιμη να πράξει και αυτή το ίδιο επιτρέποντας την εισαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων-και όχι μόνο- στην επικράτειά της. Είναι στο "χέρι" της νέας ελληνικής κυβέρνησης να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία.