Τι σημαίνει για την χώρα μας η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup;

2015-03-09 12:56

Μέσα σto  το κλίμα που μυρίζει... μπαρούτι, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα, ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί η νέα λίστα που έχει αποστείλει, με τις επτά προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Reuters: Ακόμη και η λέξη "τρόικα" αποτελεί... ανάθεμα για τους Έλληνες - Εξ ου και οι αναφορές στους "θεσμούς"

Ήδη από την πλευρά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει έρθει η πρώτη αντίδραση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντάισελμπλουμ θεωρεί πως η λίστα είναι "χρήσιμη", αλλά χρειάζεται έλεγχο από τους "θεσμούς".

"Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων", τονίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή θα πρέπει να συζητηθούν εκτενέστερα με τους "θεσμούς".

"Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω", συμπληρώνει ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, "ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής. Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες και ότι οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει στην Αθήνα".

Αυτό που μένει να φανεί είναι το αν θα επέλθει τελικά συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, την ώρα που ήδη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βαλντίς Ντομπρόφσκις, εμφανίζεται... μάλλον απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας.
Tromaktiko