ΒΒC: "Αυτό είναι το ελληνικό plan B

2015-03-12 12:49

Τρόμος έχει δημιουργηθεί στην Δύση με αποτέλεσμα το BBC να αναρωτιέται "μπορεί η Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα για τη Ρωσία;" λόγω της σοβαρής προδιάθεσης που παρουσιάζει η νέα ελληνική κυβέρνηση για πραγματική συνεργασία με την Μόσχα σε πάρα πολλούς τομείς, διαγραφοντας έτσι το plan B που θα εφαρμοστεί εάν η Γερμανία συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη και ζητά την ισοπέδωση της χώρας για παραδειγματισμό.
 
'Αλλωστε ο ίδιος ο Αμερικανός γεωπολιτιστής Σάμιουελ Χάντιγκτον είχε προσδέσει την Ελλάδα με την Ρωσία λόγω της Ορθοδοξίας στις μελλοντικές γωπολιτικές ζώνες επιρροής. Κάτι που στα χρόνια του Μνημονίου έχει αρχίσει να βαραίνει ιδιαίτερα στη συνείδηση των πολιτών ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησαν το πόσο αδιάφοροι είναι οι δυτικοί για το δικό τους μέλλον.
 
«Η εμβάθυνση των δεσμών της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενώ η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Ρωσία ως διαπραγματευτικό χαρτί, κάποιοι φοβούνται πως κινείται μακριά από τη Δύση, με κατεύθυνση έναν καλοκάγαθο σύμμαχο, δυνητικό επενδυτή και πιστωτή. Η Ευρώπη δεν είναι ευχαριστημένη, αλλά πρέπει να ανησυχεί;», διερωτάται αρχικά ο αρθρογράφος του BBC.