Α.Λινού: «Στους εμβολιασμένους θα μπορούσε να δοθεί μια τιμητική κονκάρδα ως κίνητρο»! κατι θυμιζει αυτο!!!!!

2021-06-13 10:16

H κ. Λινού υποστηρίζει ότι δεν έχουν δοθεί ίσες ευκαιρίες για εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε όλους τους πολίτες για να μπορούμε να μιλάμε για πολιτική προνομίων.  

Προσθέτει δε ότι η ίδια προτιμά να μιλά για κίνητρα και όχι για προνόμια. Η λέξη προνόμια άλλωστε, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, κρύβει μία έννοια ανισότητας και έλλειψης δικαιοσύνης, αναφέρει, σημειώνοντας, όταν δεν έχει δοθεί σε κάποιον πολίτη η ευκαιρία να εμβολιαστεί, είναι σαν να τιμωρείται και από πάνω.  Μεταξύ λοιπόν αυτών των κινήτρων και εφόσον δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν, θα μπορούσαν να είναι κάποια μέτρα που σχετίζονται με τα ταξίδια, όπως να μην πραγματοποιούν, για παράδειγμα, οι εμβολιασμένοι self test όταν πρόκειται να ταξιδέψουν.

 

Ένα άλλο κίνητρο για τους εμβολιασμένους που θα μπορούσε επίσης να δοθεί, σύμφωνα με την κ. Λινού, είναι οικονομικό ή ακόμη και τιμητικό, όπως μία κονκάρδα, όπως συμβαίνει και στις ΗΠΑ, με τη λογική ότι συμβάλλουμε όλοι μαζί στον έλεγχο της πανδημίας.(Αυτο θυμιζει το κιτρινο αστερι στους Εβραιους)