Α.Τσίπρας: "Αύριο καταθέτουμε αναλυτικά προτάσεις για έναν έντιμο συμβιβασμό"

2015-07-08 21:33

«Κινούμαστε στα πλαίσιο της εθνικής γραμμής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στον Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
«Καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον ESM και αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για έναν έντιμο συμβιβασμό», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «κοιτάμε να έχουμε δεσμεύσεις για χρηματοδότηση και απομείωση του χρέους».
 
«Από την άλλη, περιμένουμε σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδότηση και απομείωση χρέους για μια βιώσιμη λύση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως τα γεγονότα που ζούμε είναι βαρύνουσας σημασίας και είναι θετικό το ξεκαθάρισμα που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ρήξη αλλά την επανέναρξη της προσπάθειας για αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση του κ. Τουσκ λέγοντας πως η παρουσία της Ελλάδος στην Ευρωζώνη αφορά την Ευρώπη και μια έξοδός της θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να τον ενημερώσει, ενώ έχει προγραμματιστεί για τον ίδιο λόγο και τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά.