Α.Τσίπρας στο ΤΑSS: "Μαζί πολεμήσαμε τους Γερμανούς Ναζί"

2015-04-07 13:37
Ελλάδα, Ρωσία οι δύο χώρες που πλήρωσαν πιο πολύ τον αγώνα κατά του ναζισμού" δήλωσε στην δεύτερη συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορέιο TASS με νόημα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι θα παραστεί και στην Παρέλαση της Νίκης στις 9 Μαϊου αναγκάζοντας πολύ κόσμο σε Βερολίνο, και Ουάσιγκτον να πάρουν ασπιρίνες .
 
«Η επίσκεψή μου, ευκαιρία για νέα ώθηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις στις οποίες πριν επικρατούσε σιβηρικός χειμώνας. Εμείς καλωσορίζουμε την Ανοιξη» 
 
Ο πρωθυπουργός έδωσε και δεύτερη συνέντευξη στο ρωσικό ITAR-TASS
Σε παραλήρημα βρίσκονται τα δυτικά ΜΜΕ με αφορμή την επίσκεψη Α.Τσίπρα αύριο στη Μόσχα, με τους αμερικανικούς "ΝΥ Τimes" να φοβούνται για κατάργηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας με αντάλλαγμα οικονομικές βοήθειες από την ευρασιατική υπερδύναμη και το γερμανικό Τύπο να συνεχίζει τις "κούφιες" απειλές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
Η δε γαλλική  "Le Figaro" χαρακτηρίζει Ρωσία και Κίνα ως εχθρούς της ΕΕ σαν ο πλανήτης να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου (εντύπωση προκαλεί το θράσος Ευρωπαίων και Αμερικανών οι οποίοι δημιούργησαν ηθελημένα και προσχεδιασμένα την ουκρανική κρίση και απλά απαιτούν από τη Ρωσία τη γεωπολιτική της συρρίκνωση σαν κάτι φυσιολογικό) και αναρωτιέται μήπως ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζει grexit με τη βοήθεια του Β.Πούτιν.
 
"Και αν οι Έλληνες προετοιμάζουν την έξοδο της χώρας τους από την ευρωζώνη με την βοήθεια του... Πούτιν;"  διερωτάται η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" σχολιάζοντας την αυριανή επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα.  
  
"Στις 9 Απριλίου", γράφει η συντηρητική εφημερίδα, "η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στις 8 Απριλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, θα συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα. Η συνάντηση αυτή θα έχει κυρίως οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό χαρακτήρα, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" εξηγώντας το συλλογισμό της.
 
"Εάν η Αθήνα θέλει να προσεγγίσει τους εχθρούς της Ευρώπης και να στραφεί στην Κίνα θα πρέπει να παίξει το ρωσικό χαρτί...", επισημαίνει η εφημερίδα "Le Figaro".