Α.Τσίπρς: «Αποσύρω την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή»

2023-01-31 18:25

Μία πραγματική πολιτική «βόμβα» έριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη στο Ζάππειο αφού αποσύρει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή, ζητάει την διάλυσή της και αναγκάζει τον Κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη εκλογών.«Αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Ζητάμε την άμεση διάλυση της βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ζητάμε να απαντήσει ο ελληνικός λαός να απαντήσει, το ερώτημα, με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή.

Από σήμερα, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, με εξαίρεση το σχέδιο νόμου για τη Χρυσή Αυγή».

Με αμηχανία αντιμετωπίστηκε η τοποθέτηση του Α.Τσίπρα στην Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου, επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις».

 

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης».