19-20 Ιουλίου η κρίσιμη ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο - Στις 26 Ιουλίου αποφασίζουν Εξεταστική για τα capital controls

2016-07-07 17:46

 

 

 

Στις 19 – 20 Ιουλίου «κληρώνει» στην Ολομέλεια ο εκλογικός νόμος. Στις 26 Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το σχέδιο Β, με παράλληλη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε σήμερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα περσινά σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το «plan X» ή «plan (T)sipras» και της εκθέσεως Γκαλμπρέιθ.

Ο προγραμματισμός αυτός αποφασίσθηκεαπό την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η κυβερνητική πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου, που σε λίγη ώρα μπαίνει σε επεξεργασία στην Επιτροπή της Βουλής, αποφασίσθηκε να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση σε δύο συνεδριάσεις στις 19 και 20 Ιουλίου.

Επίσης, μετά από τρείς μήνες που η κυβέρνηση είχε θέσει στις καλένδες την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στα capital controls και τα σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ, το Μαξίμου έδωσε το «πράσινο» φως και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε η συζήτηση αυτή να διεξαχθεί στην Ολομέλεια στις 26 Ιουλίου.