Αδιανόητο: Οι Γερμανοί ζήτησαν νέα μέτρα και νέα προαπαιτούμενα!

2015-07-28 11:44
Ποια συμφωνία; Το Βερολίνο τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με απόλττα ασφαλείς πληροφορίες παρουσίασε νέο πακέτο προαπαιτούμενων στην Αθήνα, εκτός και πέραν όλων των άλλων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση και η αίσθηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι ότι "απλά το Βερολίνο δεν θέλει συμφωνία" και βρίσκει ως αφορμή την αίτηση νέων μέτρων.
 
Η Γερμανία πρακτικά ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία άτακτη υποχώρηση, τον οδήγησε να υπογράψει νέο μνημόνιο ψηφίζοντας σκληρά μέτρα με δύο νομοσχέδιο, εμβόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ζητάει νέα προαπαιτούμενα όχι για να υπογραφεί η συμφωνία που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μόνο και μόνο να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
 
Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο των Γερμανών με στόχο να υπονομεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα, να τελειώνουν με την Αριστερά, που ολοκληρώνεται με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αυτός είναι εξ’ αρχής ο στόχος του Σόιμπλε και της Μέρκελ που παρά τις δήθεν διαφωνίες τους συμφωνούν πώς πρέπει να «τελειώνουν» με την Ελλάδα.