Αγώνας δρόμου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία -Στις 20.000 τα υπολογίζουν οι εκπαιδευτικοί

2015-09-01 12:55

Λίγο πριν τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Τα κενά στα σχολεία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, παρόλα αυτά η εικόνα που δίνουν οι συνδικαλιστές δεν είναι καθόλου καλή.

Σύμφωνα με εφημερίδα μάλιστα, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με «χάρτη» που έφτιαξε ο αιρετός δάσκαλος Βασίλης Παληγιάννης, τα κενά ξεπερνούν τις 14.000 με βάση επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει και τις 20.000 αν υπολογίσει κανείς και τις αναμενόμενες ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως στις βασικές ειδικότητες όπως μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι κ.λπ. λόγω και των πολλών συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών.

Παρόλα αυτά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης υποστηρίζει ότι τα κενά δεν είναι όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί και δεν ξεπερνούν τις 16.000 συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.