Αιχμάλωτες γυναίκες «παρελαύνουν» μέσα σε κλουβιά στους δρόμους της Συρίας

2015-11-03 21:21

Σε σκλαβοπάζαρο αντίστοιχο με εκείνο των τζιχαντιστών επιδίδονται οι αντάρτες του αντικαθεστωτικού στρατού στη Συρία, περιφέροντας στους δρόμους της πόλης Ντούμα εκατοντάδες αιχμάλωτες γυναίκες, κλειδωμένες σε κλουβιά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει ρωσικά μαχητικά κατά στόχων τρομοκρατών.

Περισσότερες από 400 γυναίκες και άνδρες αλαουίτες, υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ κρατούνται ως αιχμάλωτοι και σκλάβοι από τους αντάρτες για περισσότερο από δύο χρόνια.

Στο μακάβριο βίντεο, οι κρατούμενοι περιφέρονται ως τρόπαια στους δρόμους της Ντούμα από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές του «Στρατού του Ισλάμ» μία σουνιτικής φράξιας που αντιμάχεται το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστικών οργανώσεων, τουλάχιστον 100 σιδερένια κλουβιά με αιχμαλώτους-υποστηρικτές του Ασάντ έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα στην πόλη της Ντούμα, κυρίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πρόθεση των ανταρτών είναι να αποτρέψουν έτσι τις δυνάμεις του σύρου προέδρου από το να βομβαρδίσουν την Ντούμα