Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος

2015-08-20 16:13

Επιβεβαιώνοντας την σχετική πληροφόρηση ), το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε κρίσεις ανώτατων αξιωματικών με αφορμή την μετακίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στις Βρυξέλλες ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και τοποθέτησε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης,μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου. 

Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Πρόκειται για μια λογική εξέλιξη αφού ο Αρχηγός ΓΕΝ Ε.Αποστολάκης, εκτός από εξαιρετικός επιχειρησιακός αξιωματικός (μέλος της ΜΥΚ), έχει πολιτική σκέψη και γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα των ΕΔ. Και σε σχέση με το προκάτοχό του Μ.Κωσταράκο θεωρείται πιο "σκληρός" σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Οτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στις ΕΔ μετά την αποχώρηση του Μ.Κωσταράκου, ο οποίος αποδείχθηκε στην πορεία ένας καλός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρά το "ανώμαλο" της  επιλογής του με τα περί "απόπειρας πραξικοπήματος" της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011