Χθες το βράδυ ο Συριακός Αραβικός Στρατός εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τέσσερα τακτικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ από την πλευρά της Τουρκίας. Η παρουσία του ηλεκτρονικού  ίχνους τους  καταγράφηκε από τα συριακά ραντάρ της αεράμυναςΤα αεροσκάφη αυτά Βομβάρδισαν τους οικισμούς , Al-Bab και Ryan (επαρχία του Χαλεπίου), αναφέρει  το δημοσίευμα.

Στην τοποθεσία της επαρχίας Ryan βομβαρδίστηκε και πάλι μονάδα παραγωγής ενέργειας , η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην μεγαλύτερη συριακή πόλη της περιοχής,  το Χαλέπι . Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την διακοπή των συστημάτων στο τοπικό νοσοκομείο, στις οικίες των λιγοστών κατοίκων και γενικά στο ηλεκτρικό σύστημα όλης της πόλης.

Επίσης στις 10η Οκτωβρίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βομβάρδισε και πάλι στην ίδια περιοχή, καταστρέφοντας το μετασχηματιστή υποσταθμού, αφήνοντας και πάλι  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Χαλεπίου.

Επίσης ο συριακός στρατός , ανακοίνωσε άλλες  αεροπορικές επιδρομές κατά αμάχων, αυτήν φορά  στην περιοχή του Χαλεπίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Grey Eagle.

Δηλαδή, τονίζουν οι Σύροι, οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ είχαν σκόπιμα ως στόχο τους τις πολιτικές υποδομές τους  και όχι τους τρομοκράτες του ισλαμικού στρατού.