Ανακαλούνται οι άδειες των βουλευτών

2015-08-09 17:23
Στην τελική "ευθεία" έχει εισέλθει η χώρα για την υπογραφή και ψήφιση του νέου τρίτου και βαρύτερου Μνημονίου βασει του οποίου η Ελλάδα θα δανειοδοτηθεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Αναμένεται η ανάκληση των αδειών των βουλευτών για να παραστούν στην ψηφοφορία.
 
Συν τοις άλλοις οι δανειστές  θέλουν κατάργηση του συντελεστή 8% που επιβλήθηκε στα εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 6% αντί 4% για όσους δηλώνουν από 50.000 έως 100.000 ευρώ, θέλουν δηλαδή ελάφρυνση των πλουσίων και διάλυση της μεσαίας τάξης!
 
Ο πρωθυπουργός το τελευταίο εικοσιτετράωρο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς και με το Γιώργο Σταθάκη, με φόντο τις διαβουλεύσεις.
 
Ενδεικτικό δε των προσπαθειών που καταβάλλονται να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις, αποτελεί το γεγονός ότι οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών υπήρξαν χθες μαραθώνιες, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα, οπότε και θα αποφασίσουν για το τελικό χρονοδιάγραμμα.
 
Καθοριστική δε κρίνεται και η αυριανή ημέρα, αφού όπως όλα δείχνουν θα γίνει η τελική αποτίμηση. Πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει σε ένα νέο δάνειο-γέφυρα.