Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το νησί - Εκκενώνονται οικισμοί & στρατόπεδο

2021-08-01 21:20

 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς οι αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, αλλά και του στρατοπέδου Καλαμώνα, ενώ εστάλη και μήνυμα από το «112» προς τους κατοίκους του οικισμού Ψίχνθου. 

Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής αυτή την ώρα κινείται προς το χωριό Μαριτσά με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα εκκενώθηκε προληπτικά τόσο το στρατόπεδο Καλαμώνα όσο και η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Ψίνθος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αντώνη Καμπουράκη, εκτός από την Ψίνθο έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν από τους κατοίκους οι οικισμοί Μαριτσά και Δαματριά.

Όπως αναφέρουν στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο Καλαμώνα  η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο 211 ΤΕ ΛΥΤ Πεταλούδες.

 

Παράλληλα σχεδόν όλο το νησί βρίσκεται χωρίς ρεύμα εξαιτίας της φωτιάς. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.