Ανησυχία στο Ισραήλ: "Ιρανοί πεζοναύτες και S-300 φτάνουν στη Συρία

2015-09-12 15:58

Ανησυχία επικρατεί στο Ισραήλ, αφού ΜΜΕ μεταδίδουν πως 1000 Ιρανοί πεζοναύτες φτάνουν στη Συρία για να ενωθούν με τις Ρωσικές ειδικές δυνάμεις ενώ η Ρωσία πρόκειται να στείλει και αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία θα οχυρώσουν την μεγάλη ναυτική βάση που δημιουργούν στη Jablah. Γι αυτό ίσως ήρθε και η πρώτη προειδοποίηση του Σεργκέι Λαβρόφ προς τις ΗΠΑ περί "αμερικανικού ατυχήματος" πάνω από τον ουρανό της Συρίας!
 
To Iράν έστειλε 1.000 πεζοναύτες και μέλη των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων από το σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC). Οι επίλεκτες αυτές δυνάμεις μετακινήθηκαν αμέσως στο Ghorin, μία μικρή αεροπορική βάση στο λιμάνι της Λαττάκεια και θα ενωθούν με τους Ρώσους πεζοναύτες στη Jablah!
 
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η Μόσχα θα στείλει πλοία τα οποία θα μεταφέρουν αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 οι οποίοι θα αναπτυχθούν στη Jablah, στη βάση που οι Ρώσοι χτίζουν έξω από τη Λαττάκεια και θα φιλοξενήσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Οι S-300 θα αποτελέσουν επίσης την ασπίδα των Ιρανικών εγκαταστάσεων στο Ghorin.