Antonov: Δεν έμεινε τίποτα από το αεροσκάφος

2022-07-17 09:16

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους Antonov n-12 σε περιοχή της Καβάλας με τι πρώτες εικόνες από το drone ουσιαστικά να επιβεβαιώνουν ότι το φορτίο (που ακόμα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση) ήταν άκρως επικίνδυνο καθώς το αεροσκάφος ουσιαστικά εξαυλώθηκε!Η διαδικασία των ερευνών έχει ήδη ξεκινήσει από τις ελληνικές Αρχές, αλλά με τεράστια προσοχή. Το γεγονός ότι το Antonov n-12 μετέφερε πυρομαχικά, 12 τόνους σύμφωνα με πληροφορίες, και οι έντονες αναθυμιάσεις στην περιοχή έχουν θορυβήσει άπαντες, αφού πλέον κανείς δεν ξέρει τι τοξικότητα έχει απελευθερωθεί στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον γίνεται λόγος για εκκένωση του οικισμού ενώ ήδη δύο πυροσβέστες είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Για αυτό τον λόγο έχουν κληθεί πυροτεχνουργοί ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κρατούν πόρτες και παράθυρα κλειστά.Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.