Απαλλαγή του Η.Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου προτείνει ο εισαγγελέας

2015-07-08 20:34

Με ένα σκεπτικό που σε μεγάλο βαθμό αποδομεί το κατηγορητήριο κατά του εθνικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή ως εγκληματικής οργάνωσης αφού δέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι πιθανότατα η απαγγελία κατηγοριών κατά των βουλευτών και των στελεχών της ΧΑ να είναι αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης.
 
Ο εισαγγελέας  Αντώνης Λιόγας προτείνει την απαλλαγή του βουλευτή για την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο
 
Να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο πρότεινε σήμερα (8/7/2015) στο Συμβούλιο των Εφετών  ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας. 
 
Ειδικότερα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής καθώς «η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του Γ.Γ. της Κυβέρνησης και  ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος  τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη.
 
Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου.... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική».
 
Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την ίδια την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου. Επιπλέον, για τον εισαγγελέα Λιόγα, ο Ηλίας Κασσιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον έμπιστο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την στιγμή που η βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασσιδιάρη.
 
«Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο..., υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή.... ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του».