Απαράδεκτη δήλωση από State Department για την επίσκεψη Α.Τσίπρα

2015-04-09 14:13

 

Απίστευτο αμερικανικό θράσος, το State Department εξέδωσε ανακοίνωση που απευθύνεται σε...αποικία. Έχουν κάνει σαφές λένε, ότι δεν είναι καιρός για σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία. Φοβερό θράσος, που απευθύνεται στους πρότερους υποτελείς που είχαν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο τελικά που η Εκκλησία χτυπίεται με έντεχνους τρόπους στην Ελλάδα. Η κοινή θρησκεία με Ρώσους και Σέρβους έχει στοιχίσει γεωπολιτικά στην Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ για Τσίπρα: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές με τη Ρωσία

Tην αντίθεσή του με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα εξέφρασε αξιωματούχος του State Department. Το σχόλιο του Αμερικανού αξιωματούχου, το οποίο είναι το ίδιο που είχε γίνει και για την επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για την επίσκεψή του στη Μόσχα είναι το εξής: «Έχουμε κάνει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία. Έχουμε τονίσει τη σημασία της ενότητας με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας για να συνεχιστεί η πίεση στη Ρωσία ώστε να σταματήσει να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, μέσω της συνέχισης της στήριξης των φιλορώσων αυτονομιστών και να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ».