Απειλούν με ιερή σφαγή – τζιχάντ στα Ιεροσόλυμα για τον Ναό του Σολομώντα

2015-07-24 20:04

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στα Ιεροσόλυμα εξαιτίας της εθνικής ημέρας πένθους «Tisha B’Av» των Εβραίων, αυτή την Κυριακή, με τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους να απειλούν μέχρι και με ξέσπασμα ιερού πολέμου (τζιχάντ) στους δρόμους της Ιερής Πόλης.

Αυτή την Κυριακή είναι η ημέρα «Tisha B’Av», κατά την οποία οι Εβραίοι θρηνούν για τις συμφορές που υπέστησαν ως έθνος και κυρίως για την καταστροφή του Πρώτου και Δεύτερου Ναού στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, Εβραίοι ακτιβιστές σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων στο Όρος του Ναού, στα Ιεροσόλυμα, και να απαιτήσουν την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Ισραήλ.

Εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων στα Ιεροσόλυμα, τώρα βρίσκεται το μουσουλμανικό τζαμί Θόλος ή Τρούλος του Βράχου.

Ο Θόλος του Βράχου βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού.

Ο Θόλος του Βράχου κατασκευάστηκε από τους μουσουλμάνους μεταξύ του 689 και του 691 μ.Χ.

Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές του Ισλάμ, ο Βράχος είναι το σημείο από το οποίο ο Προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ.

Αν και είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων, στους Εβραίους δεν επιτρέπεται να προσευχηθούν πάνω στο Όρος του Ναού, για αυτό και προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων. Όλο το Όρος του Ναού αποτελεί αποκλειστικά μουσουλμανικό τόπο λατρείας.

Πολλοί Εβραίοι επιθυμούν όχι απλά να έχουν την ελευθερία να προσευχηθούν εκεί που ήταν κάποτε χτισμένος ο Ναός τους αλλά και προωθούν την ιδέα της ανοικοδόμησής του.

Για να κατανοήσει ο Έλληνας αναγνώστης, το Όρος του Ναού είναι για τους Εβραίους ό,τι για τους Έλληνες η Ακρόπολη των Αθηνών και ο Εβραϊκός Ναός ό,τι ο Παρθενώνας.

Φανταστείτε το τζαμί που είχε χτιστεί από τους Τούρκους στη μέση του Παρθενώνα, την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, να μην είχε γκρεμιστεί μετά την απελευθέρωση και σήμερα η Ακρόπολη να θεωρούνταν μουσουλμανικός τόπος λατρείας στον οποίο θα απαγορεύονταν να είχαν πρόσβαση οι Έλληνες. Αυτό περίπου συμβαίνει με το Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα.

Εβραίοι ακτιβιστές, λοιπόν, σκοπεύουν την Κυριακή στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) να διαδηλώσουν προς το Όρος του Ναού ζητώντας η «ακρόπολη της Σιών» να επιστρέψει στην κατοχή των Εβραίων και να πάψει να είναι μουσουλμανικός τόπος λατρείας.

Οι ίδιοι επίσης θα ζητήσουν να ανοικοδομηθεί ο Ναός των Ιεροσολύμων.

Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής προειδοποίησε με τη σειρά της ότι μεθοδεύονται νέες προσπάθειες «εξτρεμιστών εποίκων» με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ να «μπουκάρουν» στο Όρος του Ναού, κατά τη διάρκεια της εθνικής ημέρας πένθους των Εβραίων (αυτή την Κυριακή) και να «μολύνουν» τον ιερό τόπο με την παρουσία τους.

Οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι εάν οι Εβραίοι προσευχηθούν στο Όρος του Ναού, εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και τώρα βρίσκεται το τζαμί Θόλος του Βράχου, θα είναι πράξη βεβήλωσης του μουσουλμανικού τεμένους, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τζαμί είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια του Ναού του Ισραήλ.

Λάδι στη φωτιά έριξε και το Ύπατο Συμβούλιο για τις Ισλαμικές Θρησκευτικές Αποφάσεις, με επικεφαλής τον Μεγάλο Μουφτή των Παλαιστινίων, Σεΐχη Μοχάμεντ Χουσεΐν, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι, οι «εξτρεμιστές Εβραίοι» που θα εισέλθουν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ Ακσά στο Όρος του Ναού θα «μολύνουν» τον ιερό τόπο και ίσως προκαλέσουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ).

Η ίδια ανακοίνωση εμφατικά επισημαίνει ότι παρά την προσπάθεια των Ισραηλινών να «ιουδαιοποιήσουν» το Όρος, το οποίο αν και είναι ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού, τα δικαιώματα λατρείας στο Όρος του Ναού τα έχουν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι.

Το Ύπατο Συμβούλιο των μουφτήδων απεύθυνε επίσης παγκόσμιο κάλεσμα στους Παλαιστίνιους και σε όλους τους μουσουλμάνους να σπεύσουν στα Ιεροσόλυμα από όπου κι αν βρίσκονται, για να σταματήσουν δυναμικά με κάθε τρόπο και μέθοδο την επιχειρούμενη βεβήλωση του Όρους του Ναού και να διατηρήσουν την «αγνότητα» της Ιερής Πόλης.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μουφτήδες απειλούν με αιματοκύλισμα τους Εβραίους πιστούς σε περίπτωση που τολμήσουν να εισέλθουν στον ιερό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι όλη αυτή η ένταση κλιμακώνεται ενώ το Ισλαμικό Κράτος αλωνίζει ολόγυρα από το Ισραήλ, σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωποσφαγή – τζιχάντ (ιερό πόλεμο) που έχουν κηρύξει οι ακραίοι σουνίτες σε όποιον θεωρούν διαφορετικό ή αποκλίνοντα από τη δική τους θεόπνευστη μοναδική αλήθεια.

Αντιλαμβάνεστε ότι μια σύρραξη μεταξύ φανατικών μουσουλμάνων και Εβραίων προσκυνητών στο Όρος του Ναού, που για τους μουσουλμάνους είναι ο δεύτερος ιερότερος τόπος τους, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ανάφλεξη και γενικευμένο ιερό πόλεμο, έναν πραγματικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.