Απίστευτη γκάφα Λαγκάρντ: «Το βρεφικό γάλα πωλείται μόνο στα φαρμακεία (!) και μάλιστα ακριβά» - Απάντηση ΠΦΣ

2015-04-14 10:01
Η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντθέλοντας να μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει ή να γίνουν στο επόμενο διάστημα στη χώρα μας έφερε ως παράδειγμα το βρεφικό γάλα. 
 
Συγκεκριμένα είπε πως ενώ είχε περάσει μεταρρύθμιση που όριζε την πώλησή του στα σούπερ μάρκετ με... χαμηλή τιμή όπως είπε (!), σήμερα η ρύθμιση αυτή άλλαξε και πωλούνται πλέον στα φαρμακεία ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη!!! 
 
Προφανώς και έχει...
 
... λάθος πληροφοριοδότες η κ. Λαγκάρντ (γιατί άραγε; Και ποιοι την πληροφορούν; ) αφού το βρεφικό γάλα εδώ και αρκετό καιρό πωλείται ακόμα στα σούπερ μάρκετ και οι τιμές τους από όταν έφυγαν από τα φαρμακεία δεν έχουν πέσει!
 
Από τις δηλώσεις αυτές γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι κάποιοι εντός των τοιχών της χώρας δίνουν λανθασμένες πληροφορίες, δυσφημιστικες για το ελληνικό φαρμακείο, κάτι που εμείς οι φαρμακοποιοί έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και ιδιαίτερα για την πλαστή εργαλειοθήκη που βαπτίστηκε του ΟΟΣΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν του ΙΟΒΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος αλλά και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης:
 

«Εχουμε ξεπεράσει τα όρια του κωμικοτραγικού...

Η κυρία Λαγκάρντ μιλώντας σε δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου αναφέροντας για τις στρεβλώσεις της Ελλάδας έφερε ως παράδειγμα τα βρεφικά γάλατα που ενώ πωλούντο στα super markets με χαμηλή τιμή (!) πωλούνται σήμερα στα ... φαρμακεία ανεβάζοντας τις τιμές τους στα ύψη !

Δεν εγνώριζε (;) οτι τα βρεφικά γάλατα πωλούνται ακόμα στα super markets και ότι ούτε οι τιμές τους από όταν έφυγαν από τα φαρμακεία δεν έχουν πέσει!!!

Υπευθυνότητα και πληροφόρηση στο έπακρον... από αυτούς που ορίζουν τις τύχες του κόσμου....

Τι να πεί κανείς;

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ»