Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από τη διαπραγμάτευση

2015-06-14 21:38

ι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες άρχισαν και τελείωσαν μέσα σε λίγη ώρα (μόλις 45 λεπτά), καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος στη διαπραγμάτευση.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η συζήτηση.

"Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση στο επόμενο Eurogroup (18 Ιουνίου), καθώς δεν υπάρχει κοινή βάση για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι οι απαιτήσεις των δανειστών είναι "παράλογες" και "δεν είναι έτοιμοι για διαπραγμάτευση".

Το κλίμα για την Ελλάδα είναι πλέον πολύ αρνητικό, κάτι που αποτυπώνεται και στη δήλωση Γκάμπριελγια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση καλύπτει πλήρως το δημοσιονομικό κενό, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους Θεσμούς.