Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

2015-07-01 18:30

Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αφέθηκε ελεύθερος έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του για το αδίκημα της "διακεκριμένης οπλοκατοχής", στο πλαίσιο των διώξεων κατά του εθνικιστικού κόμματος.

Οπως ανέφεραν πηγές του Λαϊκού Συνδέσμου: "Από σήμερα εντάσσεται και αυτός στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία".

Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να αποφανθεί αν πρέπει να παραταθεί ή όχι η προφυλάκιση του βουλευτή για το τελευταίο εξάμηνο που ορίζει ο νόμος, έκρινε πως η βαρύτητα της πράξης του Ηλία Κασιδιάρη «δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης».

'Ετσι και παρά την αντίθετη εισαγγελική άποψη που ζήτησε τη συμπλήρωση του 18μηνου θεωρώντας τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, με βούλευμά του, το Συμβούλιο διέταξε την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι όροι που επιβάλλονται στον βουλευτή είναι οι εξής: Απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια, πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, υποχρέωσης εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά τα μέλη του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος βουλευτής αν και βαρύνεται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορία δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.