Απόγονος εγληματία του Β'ΠΠ και συνεργάτης της Α.Μέρκελ μας απειλεί: «Δεν θα περάσουν οι ψευτομαγκιές των Ελλήνων»

2015-03-13 13:21

Ο Βόλγκερ Κάουντερ είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη βουλευτής του CDU. Κατέχει μια εξέχουσα κοινοβουλευτική θέση και από πολλούς αναλυτές θεωρείται το «δεξί χέρι» της Άνγκελα Μέρκελ. Οι, δε, απόψεις που εκφράζει δημόσια επηρεάζουν καταστάσεις εντός της Γερμανίας.

Εν προκειμένω είπε ο Κάουντερ: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να παρουσιάσει το πρόγραμμά της έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης. Μόνο σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν θα μας κάμψουν οι ψευτομαγκιές των Ελλήνων»!

Σε μια προσπάθεια να επιμείνει στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης και όχι να κάνει άλμα προς το άμεσο μέλλον, ο Κούντερ επισήμανε πως η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει συζητήσεις για την παροχή ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε πως οι κανόνες της Ευρώπης σε ό,τι έχει να κάνει με τη βοήθεια προς χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν προς χάριν της Ελλάδας. Τουτέστιν: θα ισχύσει ότι και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

«Η Ελλάδα δεν θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από τις επιθετικές δηλώσεις της Αθήνας», τόνισε με νόημα αναφερόμενος ευθέως στην πρόσφατη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και για τα προσβλητικά λόγια του Σόιμπλε προς τον Βαρουφάκη.

Να σημειώσουμε ότι ο πατέρας του συγκεκριμένου είχε πολεμήσει στον Β'ΠΠ από τις τάξεις της Βέρμαχτ και είχε κατηγορηθει για εγκληματα πολέμου στην Α.Ευρώπη.