Αυστραλία: Ο Στρατός μεταφέρει δια της βίας θετικούς στον κορωνοϊό σε στρατόπεδα καραντίνας

2021-11-23 08:08

Ο Στρατός της Αυστραλίας έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνει με τη βία κατοίκους στις βόρειες επικράτειες που έχουν βγει θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό και τους μετακινεί στον καταυλισμό καραντίνας του Χάουαρντ Σπρινγκς που βρίσκεται στο Ντάργουιν.

Αυτό  αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ μετά τον εντοπισμό εννέα νέων κρουσμάτων  Covid-19 στην κοινότητα Μπιντζάρι. Η κίνηση έρχεται μετά τη ν ανακοίνωση ενός νέου σκληρού lockdown στις κοινότητες τόσο του Binjari όσο και του κοντινού Rockhole το βράδυ του Σαββάτου.

«Οι κάτοικοι του Binjari και του Rockhole μπορούν να φύγουν από τις κατοικίες τους για πέντε λόγους», δήλωσε ο πρωθυπουργός  της βόρειας Επικράτειας, Michael Gunner. Έτσι στις περιοχές αυτές μπορεί κάποιος να λείψει από το σπίτι του μόνο για αγορά τροφίμων και προμηθειών, άσκηση έως και δύο ώρες. θέμα υγείας, εργασία ή εκπαίδευση, εάν δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι, όπως και για να εμβολιαστεί στην πλησιέστερη δυνατή τοποθεσία.

«Μπορούν να φύγουν μόνο για ιατρική περίθαλψη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή όπως απαιτείται από τη νομοθεσία», διευκρίνισε.  

«Είναι πολύ πιθανό ότι περισσότεροι κάτοικοι να μεταφερθούν σήμερα στο Χάουαρντ Σπρινγκς, είτε ως θετικοί είτε ως στενές επαφές των θετικών», συνέχισε, προσθέτοντας

«Έχουμε ήδη εντοπίσει 38 στενές επαφές από το Μπιντζάρι, αλλά αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Αυτοί οι 38 μεταφέρονται τώρα.»

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό χθες το βράδυ. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη περίπου 20 στελεχών του αυστραλιανού Στρατού  καθώς και στρατιωτικών φορτηγών για να βοηθήσουν στη μεταφορά των θετικών περιπτώσεων και των στενών επαφών τους».

«Κάνουμε μια αξιολόγηση σήμερα για τους επιπλέον πόρους που μπορεί να χρειαστούμε από τις ομοσπονδιακές αρχές και ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να βοηθήσει περαιτέρω – τον ​​ευχαριστώ για αυτό», κατέληξε.