Δ.Κούβελας: «Η επιτροπή των "ειδικών" επιλέχθηκε.. παρεΐστικα»

2021-04-06 13:47

«Κάναμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε» είπε ο Δ.Κούβελας

Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, έκανε σφοδρή επίθεση στην επιτροπή των «ειδικών» και στον τρόπο με την οποία αυτή επιλέχθηκε από την κυβέρνηση. 

Όπως τόνισε ο Δ.Κούβελας μιλώντας στον Κontra24 οι άνθρωποι αυτοί πάρθηκαν παρεΐστικα, «δεν λέμε και στον Μπάμπη, δεν λέμε και στον Λάκη, δεν υπάρχουν προσόντα», δήλωσε ο Κούβελας. 

Ο οποίος πρόσθεσε πως δεν υπήρξε προκήρυξη θέσεων για την επιτροπή, ενώ αποκάλυψε πως δεν υπάρχει στην επιτροπή ειδικός στα φάρμακα, φαρμακοποιός, συγκοινωνιολόγος, ειδικός στην ψυχική Υγεία, ειδικός στην οικονομία.

Τι είπε ο Κούβελας 

► Δεν υπήρξε προκήρυξη θέσεων στην επιτροπή. Οι άνθρωποι πάρθηκαν παρεΐστικα “Δεν λέμε και στον Μπάμπη, δεν λέμε και στον Λάκη, δεν υπάρχουν προσόντα”. Δεν υπάρχει στην επιτροπή ειδικός στα φάρμακα, φαρμακοποιός, συγκοινωνιολόγος, ειδικός στην ψυχική Υγεία, ειδικός στην οικονομία.
► Χρειάζεται πρωτοβάθμια Υγεία που δεν έχουμε και γι αυτό σήμερα τα νοσοκομεία έχουν ουρές
► Δεκαπλασιάσαμε τις ουρές στα νοσοκομεία και μάλιστα με ασθενείς κάτι που είναι εξαιρετικά βλακώδες, αν όχι εγκληματικό
► Κάναμε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Στις άλλες χώρες έκαναν πρωτόκολλα φροντίδας στο σπίτι. Εμείς κάναμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να τους πάμε όλους στα νοσοκομεία και να μεταφέρουμε και γιατρούς από την περιφέρεια στα νοσοκομεία
► Το lockdown έπρεπε να κρατάει το πολύ 15 μέρες ώστε μετά να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.
► Στο lockdown κλείσανε αυτά που τους βολεύει και όχι αυτά που πρέπει, για να μην έχουν κοινωνικές εξεγέρσεις.