Δεν αποκλείει κοινή κάθοδο σε εκλογές με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ο Μητσοτάκης: «Αμελητέες οι διαφορές μας»

2015-05-16 15:27

Την άποψη πως αν η κυβέρνηση φέρει «προς ψήφιση μια συμφωνία που να πληροί έστω στοιχειώδεις προϋποθέσεις» η Νέα Δημοκρατία θα τη στηρίξει, εξέφρασε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας όμως, ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει μέτρα που «διογκώνουν το κράτος».

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης πλέον» η ψήφιση μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξη, εμφανίζεται προβληματισμένος για τα εσωκομματικά, υποστηρίζοντας πως: «Η ΝΔ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της στον βαθμό που εγώ θα ήθελα (…) Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει συθέμελα για να μπορέσει να συνδεθεί με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που της γύρισαν την πλάτη. Αυτή τη δυναμική δεν βλέπω στον βαθμό που θα ήθελα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέει: «Οι χαώδεις διαφορές του καθενός από εμάς με την κυβέρνηση, κάνουν τις όποιες διαφορές έχουμε ανάμεσα μας να μοιάζουν αμελητέες. Αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ εύκολα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ακόμα και εκλογικά, με κοινή πολιτική ατζέντα που θα έχει ισχυρό εθνικό πρόσημο»