Διεύρυνση της κυβέρνησης προς την αδιάφθορη Δεξιά!

2015-05-06 17:45

Σαφές άνοιγμα στην πραγματική πατριωτική δεξιά της καραμανλικής πτέρυγας έκανε σήμερα ο Α.Τσίπρας αναβαθμίζοντας σε υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης το νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρης Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή του νεότερου. 
 
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας τοποθετείται υφυπουργός Δικαιοσύνης υπό τον Νίκο Παρασκευόπουλο με προσωπική επιλογή, όπως λέγεται, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 
Αυτό μπορεί να προμηνύει διεύρυνση της κυβέρνησης με μη πολιτικά πρόσωπα που θα προέρχονται από το περιβάλλον Καραμανλή.
 
Σημειώνεται ότι ακόμα και ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος ήταν μια σαφώς καραμανλική επιλογή.
 
Ο κύριος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην Εισαγγελέας, θα ορκιστεί σήμερα στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η κίνηση έχει τεράστια πολιτική σημασία αφού η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή και η τωρινή του Α.Τσίπρα ήταν οι μόνες που έχουν πραγματοποιήσει ανοίγματα στη Ρωσική Ομοσπονδία και στηρίζουν τη δημιουργία του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Νότιας Διαδρομής.
 
Ο Δ.Παπαγγελόπουλος ήταν εισαγγελέας κατά της διαφθοράς και είχε διατάξει την έρευνα για την προμήθεια των Λέοπαρντ-2 το 2003, και αυτό έχει τη σημασία του καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το "μαχαίρι" στο "κόκκαλο" στο θέμα των εξοπλισμών.
 
Όσοι είχαν απορίες για το αν υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ του Κ.Καραμανλή και του Α.Τσίπρα σίγουρα τους λύθηκαν ,αν και οτ παραδέχτηκε και οι ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του.