Δυτική Ελλάδα

2015-08-06 01:36
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Μειωμένη κατά 20% η κίνηση στην «Ολυμπία Οδό» - Η Γέφυρα έχει χάσει το 35% των εσόδων της από το 2010
 
Σοβαρές απώλειες εσόδων μετρούν οι οδικοί άξονες με διόδια, από τον τελευταίο επεισοδιακό μήνα των capital controls, μεταξύ των οποίων η «Ολυμπία Οδός» και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η μεσοσταθμική μείωση στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας αγγίζει το 15%-20%, σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Χαλκιά, επικεφαλής της Hellastron του νεοσύστατου φορέα που εκπροσωπεί τους οκτώ ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους με διόδια και διευθύνοντα συμβούλου των Αττικών Διαδρομών.

Οι συγκρίσεις έγιναν με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ενώ εξετάστηκαν και τα δεδομένα μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά τα capital controls. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί οι εταιρείες παραχώρησης και παρουσιάζει σήμερα το business story, το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης εμφανίζει ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός -Κλειδί) που φτάνει το -17 έως -20% στα φορτηγά.

Ακολούθησε η Ολυμπία Οδός (Κορίνθου-Πατρών), η οποία κατά την πρώτη εβδομάδα των περιορισμών κεφαλαίου η μείωση ανήλθε στο -20% αν και πλέον έχει σταθεροποιηθεί στο -10% με τα ΙΧ να περιορίζονται στο -8% και στο -14% τα φορτηγά.