Eυρω???????????????

2015-02-27 07:59

Αυτή η ιστορία ξέρετε τι μας θυμίζει; «Το ελιά και Κώτσο βασιλιά…».
Εκατομμύρια Έλληνες υποστήριζαν με πάθος τον βασιλιά, ενώ δίπλα τους υπήρχε ο μέγιστος των Ελλήνων πολιτικών, ο άνθρωπος που διπλασίασε την Ελλάδα και την έκανε χώρα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, αλλά αυτοί θέλανε… ελιά και Κώτσο βασιλιά, και μετά τρέχανε και δεν φθάνανε!
Και νάταν και Έλληνας ο Κώτσος… Ξένος του κερατά ήτανε και για την ακρίβεια… ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τα ΟΥΛΑ του!..
Να μην φύγουμε λοιπόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση… Να καθίσουμε, για να συνεχίσουν να μας ληστεύουν… Μαθημένοι είμαστε, να πληρώνουμε τους… Νταβατζήδες μας και να τους ευχαριστούμε από πάνω.
Έχουμε όμως μια μικρή απορία. Καθόμαστε στην Ευρωζώνη, τρώμε «ξύλο» με το τουλούμι, μας τα παίρνουν όλα και έτσι όπως είμαστε πεινασμένοι και δαρμένοι, μας λένε ξαφνικά, κάποια μέρα: Ξέρετε κάτι; Είστε ελεύθεροι να φύγετε!.. Διαλύθηκε μόνη της η Ευρωζώνη και ο καθένας σας μπορεί να τραβήξει το δρόμο του. Τότε όλοι εσείς, οι θαυμαστές της Ευρωζώνης μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνουμε και πού θα πάμε, όταν θα ‘χει διαλυθεί η Ευρωζώνη και εμείς δεν θα έχουμε φράγκο δικό μας και δεν θα υπάρχει και κανένα σχέδιο για το δρόμο που πρέπει να τραβήξουμε;
Μη γελάτε. Το σενάριο αυτό δεν είναι φανταστικό, είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί. Και δεν αποκλείεται μάλιστα να συμβεί πολύ σύντομα…
Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει κάποιοι να έχουν στην άκρη του μυαλού τους, ότι φυσικά εμείς δεν θα παρατήσουμε το ευρώ, αν όμως μας …παρατήσει αυτό, τι θα κάνουμε;
Κ


Aφήστε την γκρίνια
=Στρωθείτε στη δουλειά, για να δούμε 
πως μπορεί να… σωθεί το μαγαζί…
ΟΤΑΝ ο κόσμος πεινάει και εκεί που είχε αρχίσει να χαμογελάει και να ξαναγυρίζει η ΕΛΠΙΔΑ, βλέπει πάλι ξαφνικά «κάτι να στραβώνει» γιατί τα αφεντικά μας, οι ξένοι απατεώνες και δυνάστες μας τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους, δεν μπορούν κάποιοι Συριζαίοι νεοεκλεγέντες μάλιστα βουλευτές, να αρχίζουν τις φωνές και τις διαμαρτυρίες, όταν μάλιστα αυτοί, με το βουλευτιλίκι τους, έχουν λύσει τουλάχιστον για τα επόμενα 4 χρόνια, το οικονομικό τους πρόβλημα... Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στον Μανώλη Γλέζο γιατί αυτός, με την προσφορά του στον τόπο και το κυνηγητό που έχει υποστεί, δικαιούται να λέει ό,τι θέλει… Η κοινή γνώμη, του έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια αυτό το δικαίωμα, όπως ακριβώς το ίδιο δικαίωμα έχει δώσει και στον Μίκη Θεοδωράκη, που επανειλημμένα και οι δύο τους «ταράζουν» τα νερά και ΞΥΠΝΑΝΕ συνειδήσεις, δικαιολογημένα, τις περισσότερες φορές…
Το να βγαίνουν όμως νεοεκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν αυστηρή κριτική, πριν καλά – καλά ο πρωθυπουργός «ζεστάνει» την καρέκλα του και όταν μάλιστα είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει καθημερινά φοβερές επιθέσεις από ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο, χωρίς ο ίδιος να φέρει την παραμικρή ευθύνη για όλες αυτές τις κατηγορίες που του απευθύνουν, είναι λιγάκι άδικο, δικοί του βουλευτές, να του δημιουργούν προβλήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ουσιαστικά το έχουν βουλώσει, πρώτον γιατί ξέρουν ότι για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση, την ευθύνη ολόκληρη την φέρουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον γιατί καταλαβαίνουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.
Εκείνο, που θα έπρεπε να κάνουν, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενημερώνουν σωστά και έντιμα τους πολίτες, για τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της σημερινής τραγωδίας που ζει ο τόπος, με νούμερα και αριθμούς, γιατί πιστεύουμε ότι κανένας τους δεν έχει μελετήσει με την αρμόζουσα προσοχή την κατάσταση.
Οι δε υπουργοί θα έπρεπε πολύ πριν υπουργοποιηθούν, αφού ήξεραν ποιοι πάνω – κάτω θα έπαιρναν υπουργεία, να είχαν μελετήσει το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν και να έχουν ήδη βρει λύσεις και όχι να τρέχουν την τελευταία στιγμή για να… μπαλώνουν καταστάσεις.
Γενικότερα νομίζουμε ότι μια νεοεκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία κυβέρνηση, την οποία ο λαός βλέπει σαν σανίδα σωτηρίας, όλοι οι Έλληνες και κυρίως τα στελέχη και οι βουλευτές της, θα έπρεπε να την στηρίζουν, για να δίνουν δύναμη στον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει όλους όσους προσπαθούν να μας εξοντώσουν.
Γ