Εφημερίδα "Δημοκρατία": "Η κυβέρνηση Α.Σαμαρά κυνήγησε την ΧΑ με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας"

2015-03-12 18:41

Άρθρο του Γιώργου Χαρβαλιά για αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις εναντίον του Λαϊκού Σύνδεσμου στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
 
Κάτω από τον τίτλο «Έχει δίκιο» δημοσιεύονται, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:
 
«Δυσκολεύτηκα ομολογουμένως να καταλάβω την έμμεση αποστασιοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θεώρησαν ότι, επειδή θέλησε να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, “έκλεισε το μάτι” στη Χρ. Αυγή! Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έγινε επί της αρχής και όχι επί συγκεκριμένου. 
 
Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, εκ της ιδιοσυγκρασίας της και μόνο, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, είτε επρόκειτο για εκλεγμένους κομμουνιστές είτε για εκλεγμένους… σαϊντελόγους. Η έμφαση πέφτει στο επίθετο “εκλεγμένος” και όχι στο ουσιαστικό που ακολουθεί. Και υπό αυτήν την έννοια η προσέγγιση της προέδρου της Βουλής είναι εξόχως δημοκρατική. Και αριστερή. Τουλάχιστον από τη σκοπιά της ισονομίας…»…
 
«Η προφυλάκιση όμως των βουλευτών της έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Κασιδιάρη, επιβλήθηκε κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων ποινικής δικονομίας»…
 
«Το να μην παρίστανται όμως στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου εκπρόσωποι του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος, που έχει επιδοκιμαστεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από μισό εκατομμύριο Έλληνες, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και παράδοξο, στον βαθμό που δεν τους έχει επιβληθεί τελεσίδικα στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας. Κι ας μην εξεγείρονται οι σύντροφοι της Ζωής, γιατί στη θέση των χρυσαυγιτών θα μπορούσε εύκολα να έχουν βρεθεί πολίτες εντελώς άσχετοι με ακροδεξιά “πιστεύω”»