"ειδικοι":«Οι Έλληνες χρειάζονται πρόστιμο»«Παρακρατήστε κάθε μήνα το πρόστιμο από την σύνταξη»

2021-12-01 09:04

Το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνουν το τελευταίο 24ωρο «ειδικοί» και δημοσιογράφοι, οι οποίοι με διχαστικές και εκδικητικές δηλώσεις ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν και υποστήριξε ότι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν έρθει πιο νωρίς. 

«Νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η απόφαση να είχε παρθεί πιο νωρίς, αλλά η εξίσωση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του. Είναι δύσκολη απόφαση, όμως πρέπει να στηριχτεί από όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Εκείνη ήταν η στιγμή που παρενέβη γεμάτος έπαρση και χτυπώντας το τραπέζι ο δημοσιογράφος του Mega Ιορδάνης Χασαπόπουλος σε μία αντίδραση που παίρνει Όσκαρ χαιρεκακίας:

«Και να σας πω και κάτι; Στο κάτω κάτω 500χιλ κόσμο αφορά. Είναι αυτοί που ανεβάζουν κατακόρυφα και τους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Όπως λέμε τώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ένστολους, τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί δεν παίρνει απόφαση η κυβέρνηση, όποιος πληρώνεται από το δημόσιο να εμβολιαστεί».

Σχετικά με την επέκταση του μέτρου σε άλλες κατηγορίες, όπως το δημόσιο, ο Ν.Τζανάκης τόνισε πως είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί, ωστόσο θα δημιουργήσει πρακτικό πρόβλημα ή και θέματα εθνικής ασφάλειας. «Μπορεί να δημιουργηθεί θέμα λειτουργίας του κράτους, όπως συνέβη και με τους υγειονομικούς», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο μέτρο, γιατί όπως υποστήριξε το πρόστιμο βεβαιώνεται μέσω ΑΑΔΕ.

«Θα μπορούσαν τα 100 ευρώ να κρατηθούν απευθείας από την σύνταξη, θα πίεζε περισσότερο τον κόσμο», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος.