Ειρωνικά γέλια στην αναφορά Μέρκελ για συνάντηση με Τσίπρα

2015-03-19 23:09

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε στη γερμανική βουλή, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν περιμένει πολλά από τη συνάντηση που θα έχει με τον Τσίπρα στο Βερολίνο.
 
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι όταν η Μέρκελ αναφέρθηκε στη συζήτηση που θα έχει με τον έλληνα πρωθυπουργό, ακούστηκαν γέλια, χειροκροτήματα και επευφημίες στη Βουλή.
 
«Προσκάλεσα τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο και ανυπομονώ για την επίσκεψή του», είπε αρχικά η κυρία Μέρκελ. 
 
«Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε λεπτομερώς ο ένας με τον άλλο και ίσως να συζητήσουμε», συνέχισε με ελαφρώς ειρωνικό ύφος, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Στις επευφημίες, η Μέρκελ αντέδρασε σηκώνοντας τα χέρια και χαμογελώντας.
 
«Είναι φυσικά εντελώς σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει μια λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας απόψε στις Βρυξέλλες ή το βράδυ της Δευτέρας. Μια λύση για τα προβλήματα μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση αυτών που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. Καμία συνάντηση σε μικρό κύκλο δεν μπορεί και δεν θα αντικαταστήσει την συμφωνία στο Eurogroup με την πρόταση των θεσμών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.