Έκρηξη και νεκροί σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στην Αίγυπτο

2017-04-19 07:46

Μεγάλη έκρηξη από επίθεση ισλαμιστών σημειώθηκε κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά στην Αίγυπτο.

Όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου η επίθεση είχε ως στόχο τις Δυνάμεις Ασφαλείας, και ο έως τώρα απολογισμός είναι ένας αστυνομικός νεκρός και 4 στρατιωτικοί τραυματίες, ενώ γίνεται λόγος και για δεύτερο αστυνομικό νεκρό

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο της επίθεσης είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς πιθανότατα από την κορυφή του βουνού, ενώ άλλοι για βομβιστική ενέργεια.

Ίσως, μάλιστα, να μην είναι και τυχαίο το γεγονός ότι το Ισραήλ αποφάσισε την Τρίτη να κρατήσει στο Σινά τα σύνορά  του με την Αίγυπτο κλειστά στους Ισραηλινούς τουρίστες καθώς σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας υπήρχε κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα

 Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Πάντως όπως όλα δείχνουν επρόκειτο τελικά για «ένοπλο επεισόδιο».

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές μετά το ένοπλο επεισόδιο.