ΕΚΤΑΚΤΟ: Έξι ρωσικά Su-30SM αναχαίτισαν τέσσερα ισραηλινά F-15 στην Συρία

2015-10-02 22:17

Εξι ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τέσσερα ισραηλινά μαχητικά F-15 στον συριακό εναέριο χώρο χθες τη νύχτα, αναφέρουν  πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας το οποίο μέσω των κυπριακών ραντάρ παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Α.Μεσογείου. 
 
Προηγουμένως τα ισραηλινά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με αποτέλεσμα το Γενικό Επιτελείου της χώρας να ανακοινώσει στην Βυρηττό ότι στις 23.13 τοπική ώρα"Τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη (σ.σ.: με τον χαρακτηρισμό προσδιορίζονται πάντα ισραηλινά μαχητικά) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου".
 
Η αναχαίτιση έγινε πάνω από την θάλασσα και ενώ τα ισραηλινά μαχητικά  τα οποία είχαν απογειωθεί, τυπικά κατευθυνόμενα προς την Κύπρο, αλλά είχαν είχαν προσεγγίσει "επικίνδυνα" την Λαττάκεια από τα δυτικά σύμφωνα σημοσίευμα με γαλλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε στρατηγικές αναλύσεις.
 
Τα ισραηλινά μαχητικά απομακρύνθηκαν προς τα δυτικά χωρίς να απαντήσουν στις κλήσεις των ρωσικων μαχητικών που τα καλούσαν να απομακρυνθούν από τον συριακό εναέριο χώρο, οι Ρώσοι τους ακολούθησαν μέχρι εκεί που ο συριακός εναέριος χώρος συναντά τον κυπριακό και η επαπειλούμενη κρίση έληξε εκεί...