ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ «μεταφέρουν» 20 ατομικές βόμβες B61-12 σε γερμανικό έδαφος! Άμεση αντίδραση του ρωσικού

2015-09-22 18:10

Πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ που αφορούν  την μεταφορά και την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στην πόλη  Büchel, τα οποία ήδη υλοποιούνται , αναφέρουν έγγραφα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ανέφερε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι  ZDF.

Στην αεροπορική βάση της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Bundeswehr) στην πόλη της Büchel στο έδαφος του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας στην Γερμανία, θα «φιλοξενηθούν»  20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61-12, αναφέρει ο γερμανικό κανάλι ZDF, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

Η  εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας σχετικά με την είδηση δήλωσε ότι,  «μας ανησυχεί  ότι οι χώρες που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αποθηκεύουν στο έδαφος  τους τέτοιας ισχύος οπλικά συστήματα. Αυτό αποτελεί  παραβίαση των άρθρων 1 και 2 της Συνθήκης για την μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων» .

Τα αμερικανικά σχέδια αφορούν την αντικατάσταση παρωχημένων  πυρηνικών βομβών οι οποίες θα αντικατασταθούν από άλλες πιο σύγχρονες. Η προετοιμασία για την έναρξη της αποστολής του αμερικανικού στρατού πραγματοποιείται  αυτές τις ημέρες στην αεροπορική βάση  στο κρατίδιο της  Ρηνανίας-Παλατινάτο.



.