Έληξε το τελεσίγραφο του DHKP-C

2015-03-31 18:04

Συνεχίζεται η ομηρία κατά τα φιανόμενα η ομηρία του εισαγγελέα στην Τουρκία αλλά η τουρκική κυβέρνηση απαγόρεψε στα ΜΜΕ να μεταδίδουν νέα από το χώρο της ομηρίας.

Εντωμεταξύ σε συνδυασμό με το black out που συνέβη σήμερα σε 44 περιφέρειες στην Τουρκία που κυριολεκτικά τρομοκράτησε την Άγκυρα, είναι διερευνητέο κατά πόσο τα δύο γεγονότα συνδέονται.

Ήδη πολλές φωνές ακούγονται ότι πρόκειται για κάποιο "μήνυμα" από δυνάμεις πέραν του Ατλαντικού ως προς την αντιπάθεια που εκφέρουν για την κυβέρνηση Α.Νταβουτογλου και τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το "μήνυμα" φέρεται πως είχε ως σκοπό να δέιξει ότι η Τουρκία δεν είναι η υπερδύναμη που θεωρεί ότι είναι και θα  μπορούσε να "κοτύνει" απότομα.

Αν και Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (TEIAS) της χώρας, που διαχειρίζεται τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας, ευθύνεται για το γενικό μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και πολλές ακόμη πόλεις, οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.