ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2015-03-23 13:02

Μια πατριωτική σύναξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη. Υπό τη σκέπη του Διεθνούς Συντηρητικού Φόρουμ, στελέχη εθνικιστικών κομμάτων από όλη την Ευρώπη μαζεύτηκαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις ρωσικές κυρώσεις.
 
Μεταξύ των μελών του φόρουμ ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως σημειώνει το EuObserver. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Φόρουμ, σε συνεδριακό κέντρο της ρωσικής πόλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα από 15 διαφορετικές χώρες και κατέληξαν σε ένα ψήφισμα εναντίον των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία, ενώ ζήτησαν και την προστασία των χριστιανικών παραδόσεων από την άθεη, όπως έχει εξελιχθεί, ΕΕ.
 
Εκτός της Χρυσής Αυγής, το παρόν έδωσε το γερμανικό κόμμα «NPD», το «Euro-Rus» του Βελγίου, το «Ataka» της Βουλγαρίας, το «The Danes» της Δανίας, το «New Force» της Ιταλίας, το «National Democracy» της Ισπανίας, το «Party of the Swedes» της Σουηδίας και το «Βρετανικό Εθνικό Κόμμα» του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Τα κόμματα που προσυπέγραψαν το ψήφισμα τάσσονται υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσςία και ζητούν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να σταματήσουν τη δημιουργία αντεθνικών καθεστώτων-μαριονέτα σε ανεξάρτητα κράτη, κοινώς τη δημιουργία προσαρτημάτων μια άτυπης (ακόμα) Παγκόσμιας Χούντας. Ιδιαίτερη σημασία για τους διοργανωτές είχε και η παρουσία του Αλεξάνταρ Κόφμαν, που φέρει τον τίτλο του υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ρωσίας.
 
Η ρητορική του ψηφίσματος είναι αρκούντως επιθετική προς το ΝΑΤΟ το οποίο χαρακτηρίζει «όργανο της δικτατορίας με στρατιωτική δύναμη» (που είναι). Σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα «Novinite», ο διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το ρωσικό κόμμα «Rodina». Το φόρουμ έφερε το χαρακτηρισμό «επιστημονικό συνέδριο» και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου στο «Ρωσικό Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο – Σπίτι του Λαού».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr