Ενοπλες Δυνάμεις υπό κατάρρευση! -

2015-10-22 14:50

Ούτε λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων έχουν πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγις Βασίλειος Τελλίδης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι "Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολη τους και να καταταγούν αλλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε".

Αυτά σημείωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά ότι "O Κλάδος οφείλει τη μαχητική ικανότητά που εξακολουθεί να έχει στα μέλη και στελέχη του που έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες".

Και κανείς φυσικά δεν συγκινείται, αλλά και να συγκινηθεί τι θα κάνει; Αφού η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν εγκρίνουν κονδύλια για στολές αι φαγητό των Ενόπλων Δυνάμεων και τα λεφτά είναι δικά τους.

Ποιος θα τους αναγκάσει να τα δώσουν εκεί που δεν θέλουν να δώσουν; Τυχαίο ότι πρότειναν "κοινές περιπολίες" με τους Τούρκους στο Αιγαίο οι Γερμανοί;

Επάνω: O Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Β.Τελλίδης

Τι θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Θα αυξηθεί η θητεία κια θα κρατάνε οι ίδιοι φαντάροι τις στολές και δεν θα χρειάζεται να τις αλλάξουν.

Φυσικά έτσι ή αλλιώς πρέπει να αυξηθεί η θητεία, κανονικά μέχρι τους 15 μήνες πρέπει να αυξηθεί κατ'ελάχιστον.

Το έγκλημα διά χειρός Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη της μείωσης της ιητείας για προεκλογικούς λόγους έχει πλήξει καίρια ειδικά την μαχητική ικανόττα του Στρατού Ξηράς,του οποίου αυτή την στιγμή ζήτημα είναι αν εκτός από τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις, είναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες πυροβολικού και φυσικά πάντα το Οπλο των Τεθωρακισμένων.