Επεισόδια με λαθρομετανάστες στην Κω

2015-08-11 16:45
Επεισόδια με μετανάστες στην Κω (Βίντεο & Φωτογραφίες)
 
 
 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κω με τους μετανάστες. Το μεσημέρι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών.

Η νέα ένταση στο νησί ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού Ανταγόρας.

Ωστόσο, οι μετανάστες δεν δέχονται σήμερα να μπουν στο γήπεδο το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των αρχών.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.

Σε φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε το Associated Press, απεικονίζονται επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών στην Κω, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου με σκοπό την μετακίνηση των ανθρώπων αυτών στο γήπεδο του νησιού.

Η Daily Mail, στην ιστοσελίδα της οποίας τα επεισόδια την Κω είναι πρώτο θέμα, γράφει ότι οι αστυνομικοί, κάποιοι με πολιτικά, προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη χρησιμοποιώντας γκλομπ.

«Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε», φώναζαν οι μετανάστες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του νησιού ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα.