Γ.Κατρούγκαλος: "Σε περίπτωση ρήξης πάμε σε δημοψήφισμα με πρόταση για «όχι»"

2015-05-14 11:03

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά συμφωνία με τους δανειστές ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο ότι «συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε συμφωνία».

Στη περίπτωση πάντως που τελικά υπάρξει ρήξη με τους εταίρους η προσφυγή σε δημοψήφισμα θεωρείται βέβαιη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης γιατί αυτήν ήταν η εκλογική εντολή που πήρε, όμως αποκάλυψε ότι «αν έχουμε ένα ultimatum που μας λένε αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα και άλλα τόσα, σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι. Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι».