Γερμανός επιδημιολόγος: «Το καλοκαίρι η πανδημία θα έχει σχεδόν τελειώσει»

2022-01-14 14:02

Τα βήματα για την έξοδο της διεθνούς κοινότητας από την πανδημία του κορωνοϊού αναλύει ο Γερμανός ιολόγος-επιδημιολόγος και πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εξηγεί ότι, πλέον, στη χώρα του δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων του κορωνοϊού.«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εξόδου», επισημαίνει ο δρ. Κλάους Στερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kölner Stadt-Anzeiger».

«Εάν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εμφανίζει ήπια συμπτώματα, είναι ασυμπτωματικό κι έχει αναπτύξει αντισώματα, η αποκαλούμενη "καραντίνα εντοπισμού επαφής" των κρουσμάτων καθίσταται άσκοπη», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και προσθέτει:«Η καλύτερη έξοδος από την πανδημία θα ήταν πρώτα να εμβολιαστείτε κατά της νόσου Covid και εν συνεχεία να μολυνθείτε». Στο «πακέτο» θα υπάρχει τότε αυτό που λέμε μακροχρόνια ανοσολογική προστασία».

Η πανδημία της νόσου Covid, όπως λέει, θα τελειώσει ούτως ή άλλως.

«Με την έναρξη του καλοκαιριού, η πανδημία θα έχει σχεδόν τελειώσει. Τότε, μία λοίμωξη από κορωνοϊό, θα είναι συγκρίσιμη με άλλες ασθένειες του αναπνευστικού, όπως η γρίπη».

Ο Στερ θεωρεί ότι η πανδημία εξελίσσεται προς αυτή την κατεύθυνση επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον κορωνοϊό κι ότι σταδιακά μειώνεται και η επιβάρυνση στα νοσοκομεία.