Για πρώτη φορά έγινε μεταμόσχευση κρανίου

2015-06-05 08:11

 

 

Η πρώτη στα ιατρικά χρονικά μερική μεταμόσχευση κρανίου και δέρματος είναι γεγονός και πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Λήπτης ήταν ο 55χρονος Τζιμ Μπόιζεν από το Οστιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από μία σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, με τις θεραπείες ακτινοβολίας, που υποβαλλόταν, να του δημιούργουν μια ανοικτή πληγή στο κεφάλι του, η οποία δεν επουλωνόταν.

Την Πέμπτη, η ιατρική ομάδα του Huston Methodist Hospital ανακοίνωσε πως αντικατέστησαν την κορυφή του κρανίου και του τριχωτού της κεφαλής του Τζιμ, σε 15ώρη εγχείρηση που έγινε στις 22 Μαΐου.

Παράλληλα, ο ασθενής υποβλήθηκε και σε μεταμόσχευση στο παγκρέας και στο νεφρό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης από τον οποίο πάσχει.

Ο Τζιμ αστειευόμενος δήλωσε πως «τώρα έχει περισσότερα μαλλιά από τότε που ήταν 21».

«Αυτό για μένα ήταν ένα μακρύ ταξίδι και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους τους ιατρούς που πραγματοποίησαν τις μεταμοσχεύσεις μου», ανέφερε, επιπλέον, και συνέχισε:

«Είμαι έκπληκτος με το πόσο καλά νιώθω και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να κάνω τα πράγματα που αγαπώ με τους ανθρώπους που αγαπώ».

Ο Dr. Michael Klebu από το Huston Methodist Hospital, τόνισε : «Ηταν μια πολύ περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, διότι έπρεπε να μεταφυτευσουμε ιστούς χρησιμοποιώντας μικροχειρουργική».

«Φανταστείτε τη σύνδεση μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων με ράμματα περίπου στο μισό της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας με τη βοήθεια ενός μικροσκόπιου».