H Γερμανία "έκοψε" την παραχώρηση μεταχειρισμένων αρμάτων LEO-2A4 στην Ελλάδα!

2015-03-04 11:24

Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για απαροχή επιπλέον μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopad-2Α4, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με την δικαιολογία ότι "Τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Ρωσία"! Λες και 100 ή 150 γερμανικά άρματα μάχης θα σταματήσουν την πλημμυρίδα των χιλιάδων Τ-90, Τ-80MS, T-72MS και βέβαια των νέων αρμάτων Armata!

Συγκεκριμένα η ελληνική αίτηση για την διακοπή των παραδόσεων αιτιλογήθηκε λόγω του "ανεπαρκούς αριθμού των αρμάτων μάχης αυτού του τύπου που είναι εξοπλισμένος ο γερμανικός Στρατός".

Να σημειωθεί ότι σε μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην προμήθει στρατιωτικού υλικού ολόκληρης της ιστορίας ο Ελληνικός Στρατός προμηθεύτηκε με απόφαση του 2003 170 άρματα μάχης LEO2HEL, αντί του μυθικού ποσού των 1,7 δισ. ευρώ, (ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!) και ως να μην έφτανε αυτό, πλήρωσε επιπλέον άλλα 300 εκατομμύρια δραχμές για να πάρει επιπλέον 164 μεταχειρισμένα LEO2A4, χωρίς κανένας να σκεφθεί ότι αυτά έπρεπε να παραληφθούν δωρεάν ή ότι έπρεπε μέσα στο αντισταθμιστικό συμβόλαιο να περιληφθεί και ο εκσυγχρονισμός τους.